Okenářský zážitek


Kdy Út 10 května 2016 od 18 hodin Kde Gobelínka, ValMez

Ne, o tmelu ani zasklívání se bavit nebudem. Květnoví tkalci přichází s dvěma cifršpióny, UX a QT.

Ten první, UX, je spíš takový introvert kterého není moc vidět. Což je škoda. Zprostředkovat kvalitní zážitek, ať už při proklikávání aplikace či během zápasu s hmotným výrobkem (vezměme kupř. takovou polévkovou lžíci), není vůbec jednoduché. Každý z nás by jistě na lusknutí prstu vytáhl nejednu frustrující historku, ať už by šlo o objednávku jízdenky či pobryndaný ubrus.
Pavel Čech nám ve svém výstupu představí postupy, kterými se dá radost a spokojenost uživatelů zajistit. Bude to prý lehce bestiální a nevyhneme se střetům s kráčejícím kostlivce, ale co naplat. Když se štípe dříví, lítají třísky (což je mimochodem velmi silný zážitek).

Druhého jmenovaného agenta, QT, určitě znáte. Pokud jste tedy alespoň nachvíli přičichli k Linuxu, hráli jste si s prvními smartfouny nebo používali aplikace Opera či VirtualBox. Tam všude se QT uhnízdil. Bodejď by ne, když jde o jednu ze dvou nejpopulárnějších multiplatformních knihoven pro vytváření programů s grafickým uživatelským rozhraním.
Petr Bravenec nám QT představí, a to jak v klasické pozici okenního klienta, tak v méně obvyklé roli serverové aplikace.

Přijďte, těšíme se na vás.

Tkalci na webu

Tkalci jsou skupinou lidí z okolí Valašského Meziříčí, kteří se od roku 2013 pravidelně schází v prostorech Schlattauerovy kavárny. Během schůzek se prostřednictvím přednášek dozvídáme o novinkách a postupech z prostředí webových technologií.

Sponzoři

Pokud nás chcete podpořit, ozvěte se.

Děkujeme!

Zůstaňme v kontaktu