Východní hlídka

Východní hlídka


Kdy Út 12 dubna 2016 od 18 hodin Kde Gobelínka, ValMez

No to vám povím, seskládání výročního tkalcovského srazu bylo jak podle bolywoodského scénáře.

Klid, harmonie a láska na počátku (bylo z čeho vybírat, hlasování proběhlo hlaďounce), pak najednou zvrat, katastrofa, zmar (oba řečníci se omluvili), a to vše jen proto, abychom měli hepáč na konci (Zdeňa může, Pavel přijde příště, ranhojič Honza přijede s bandáží). No úuuuf!

Program otevřem Mong(ol)em. Znají ho všichni, někteří se ho vědomě straní, jiní mu otevírají porty a povolují swapy. Víte jak, lidé jsou různí, technologie taky. Zdeněk Rejda nám poví, jak se k Mongu dostal, jak se s ním dělá (z prostředí node.js), a určitě přihodí i nespočet džouků (kdyby náhodou ne, určitě se najdou jiní).

Druhá polovina srazu bude pod přísným dohledem Honzy Bednaříka a strážného. Tedy Sentryho. Opensource real-time crash reporting nástroje, který vám udělá pořádek v zabordelených a zabugovaných aplikacích. Princip je jednoduchý — jakmile vám v aplikaci nastane vyjímka či jiná anomálie, pošle se stacktrace do Sentry. No a vám zbyde jediné, přidat do seznamu denních rituálů (kupř. někde mezi ranní čištění chrupu a první či druhou dopolední svačinku) návštěvu webového rozhraní, abyste zjistili co se zase pokazilo.

Přijďte. Oslava tentokrát nebude (scházíme se přesně 3 roky!!!), ale pivo nám snad prodají.


Půvabné foto mongo(l)ského strážného pochází z blogu http://blogs.sacbee.com/photos/2012/07/naadam-the-three-games-of-men.html

Tkalci na webu

Tkalci jsou skupinou lidí z okolí Valašského Meziříčí, kteří se od roku 2013 pravidelně schází v prostorech Schlattauerovy kavárny. Během schůzek se prostřednictvím přednášek dozvídáme o novinkách a postupech z prostředí webových technologií.

Sponzoři

Pokud nás chcete podpořit, ozvěte se.

Děkujeme!

Zůstaňme v kontaktu