Pořád se něco děje, volume #1

  • Venku začaly kvést břízy. Lepší nevědět...
  • Kamarád Martin Michálek vydal ebook Vzhůru do CSS3 a začal publikovat akurátně dlouhé screencasty o frontendových technologiích. Hnedle jsem ochutnal druhý díl o nástroji Grunticon, který dokáže zprocesovat adresář SVG obrázků do CSS (jako SVG/PNG data url + PNG fallback).
  • Konečně jsem navštívil Ostravské Pyvo s Rubači. Daniel Dimitrov představil knihovnu Turbolinks, která dokáže z klasické webové aplikace generované na serveru udělat single page Javascriptovou appku. A to tak že strašně jednoduše (stačí přidat jeden skript do stránky).
    Lumír Balhar nám ukázal nejtypičtější clusterovací algoritmy, s pomocí kterých je možné v n-dimenzionálním prostoru najít shluky podobných dat. Vše v doprovodu velehezkých vizualizací.
  • Holky v IT existujou, viděl jsem je na vlastní oči! Před cca měsícem na DjangoGirls v Bratislavě, tento týden čerstvě v Ostravě při prezentaci Geek Girls Carrots. Pokud máte chuť holkám pomoct s koučováním začátečnic na kurzech programování, ozvěte se jim.
  • Vyšel Docker for Mac a Docker for Windows a jsem u toho (přišla mi pozvánka, heč)! Modří možná podotknou "...dyť ten je tu s náma už nějaký ten pátek, ni?". Ni! To co jsme s Dockerem na zmíněných platformách dosud prováděli je úplně jiná liga než to co nás čeká. Virtualbox zmizí, xhyve (OS X) a Hyper-V (Windows) přichází. Slupka mezi vaším hostujícím systémem a běsy uvnitř kontejneru bude zase o něco tenčí (a to je jen dobře).

Tkalci na webu

Tkalci jsou skupinou lidí z okolí Valašského Meziříčí, kteří se od roku 2013 pravidelně schází v prostorech Schlattauerovy kavárny. Během schůzek se prostřednictvím přednášek dozvídáme o novinkách a postupech z prostředí webových technologií.

Sponzoři

Pokud nás chcete podpořit, ozvěte se.

Děkujeme!

Zůstaňme v kontaktu