Zpátky do škol

Zpátky do škol


Kdy Út 10 září 2019 od 18 hodin Kde Gobelínka, ValMez

Ani náhodou!

Vrátit se ale v čase a znovu si prožít klíčové momenty života, kdy jste poprvé...

...prohnali prsty po klávesnici 8-mi bitového počítače! Jen si vzpomeňte -- pobzukující ČB televize Merkur, stále připravený tandem Emgeton 60 & Tesla SP 210 hned vedle. Jen vy, šero a slovník angličtiny.

Nostalgii osmdesátých let nám připomene Lumír Vaněk a jeho podomácku vyrobený počítač RC2014 Z80 (Zilog!). Nahlédneme do útrob fungujícího stroje, necháme si vysvětlit co který čip dělá a nakonec pacienta i oživíme. Roušky ssebou.

...viděli auto na dálkové ovládání! Jakože ne přes bovden s ovladačem na dva buřty, ale fakt vysílačku. Normálně stojíš a auto fičí třeba DESET metrů od tebe, zatáčí, jede, couváááá. ÁÁÁáááááááaaaaaaa!

Jenže vidět nestačí, člověk by chtěl i mačkat. A tak vznikl nápad postavit si s pomocí 3D tiskárny a hromádky elektroniky vlastní RC vůz. Přijďte si sami prověřit čtyřkolku rodiny Valouškovy, hrdinu zahrady, bijce koťat.

Jo, a pivo bude taky.


Úvodní obrázek pochází z webu wikipedia.org

Tkalci na webu

Tkalci jsou skupinou lidí z okolí Valašského Meziříčí, kteří se od roku 2013 pravidelně schází v prostorech Schlattauerovy kavárny. Během schůzek se prostřednictvím přednášek dozvídáme o novinkách a postupech z prostředí webových technologií.

Sponzoři

Pokud nás chcete podpořit, ozvěte se.

Děkujeme!

Zůstaňme v kontaktu